Όροι Χρήσης και Πολιτική Απορρήτου

Όροι χρήσης

Οι “Όροι Χρήσης” που διέπουν τον ιστότοπο alexakiswines.com αναφέρονται στην παρούσα σελίδα και αφορούν τη χρήση του alexakiswines.com και τις σχετικές εφαρμογές και επιφάνειες για φορητές συσκευές και Facebook, που από εδώ και στο εξής θα αναφέρονται συλλογικά ως “ιστοσελίδα”. Με την πρόσβαση, την περιήγηση ή με καθ’ οιονδήποτε τρόπο χρήση της ιστοσελίδας συμφωνείτε με την “Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων” και όλες τις άλλες οδηγίες ή πολιτικές που αναφέρονται στην παρούσα σελίδα με τίτλο “Όροι Χρήσης”. Παρακαλούμε διαβάστε τους “Όρους Χρήσης” πολύ προσεκτικά καθώς η χρήση της ιστοσελίδας συνεπάγεται την αυτόματη αποδοχή τους. Παρακαλείστε να μην χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα και να μην πραγματοποιείτε αγορές εάν δεν επιθυμείτε ή αδυνατείτε να δεσμευτείτε από τους “Όρους Χρήσης”.

Ορισμοί

Ως “Χρήστης” αποκαλείται οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση, αναζητά, ανιχνεύει, αλληλεπιδρά, δημιουργεί λογαριασμό, αγοράζει προϊόντα, διαμοιράζει ή με οποιοδήποτε τρόπο χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα. Οι όροι “εσείς”, “εσάς”, “σας” και “χρήστης” αναφέρονται σε σας, ως χρήστης ή επισκέπτης της ιστοσελίδας. Οι όροι “εμείς”, “εμάς”, “μας”, “alexakis”, “alexakiswines” και “alexakis wines” αναφέρονται στην ιστοσελίδα alexakiswines.com, ιδιοκτησίας της εταιρείας Αλεξάκης Στέλιος και Υιοί Οινοποιητική Ανώνυμη Εταιρεία, Περίδη, Μετόχι, Ηράκλειο Κρήτης, Ελλάδα.

Ως “Περιεχόμενο του alexakiswines” αναφέρεται το περιεχόμενο που δημιουργείται από εμάς και είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα.

Ως “Περιεχόμενο Τρίτων” αναφέρεται το περιεχόμενο που διατίθεται στην ιστοσελίδα από μέρη εκτός από το alexakiswines ή τους χρήστες αυτού. Φορείς παροχής τέτοιων δεδομένων είναι και το Facebook μεταξύ άλλων.

Νομοθεσία

Οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται στην ιστοσελίδα διέπονται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία για το ηλεκτρονικό εμπόριο, το Ν. 2251/1994 (http://www.synigoroskatanaloti.gr/docs/law/gr/N_2251_1994_final_3587_2007.pdf) περί προστασίας καταναλωτών καθώς και το Ν. 2472/1997 (http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,19052&_dad=portal&_schema=PORTAL) για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων όπως εκάστοτε ισχύουν.

Καταλληλότητα

Για να κάνετε χρήση της ιστοσελίδας πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών και δεν τελείτε σε δικαστική συμπαράσταση ως προς τη σύναψη σύμβασης πώλησης. Αν είστε κάτοικος της Ελλάδας έχετε την υποχρέωση να τηρείτε τους “Όρους Χρήσης” όπως αναφέρονται στο παρόν έγγραφο. Εάν χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα από άλλη χώρα πρέπει να ανατρέξετε στην νομοθεσία και τους νόμους της χώρα σας και τους “Όρους Χρήσης” που περιγράφονται στο παρόν έγγραφο. Διαφορετικά, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα. Εάν χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα για λογαριασμό κάποιας επιχείρησης, φορέα ή οργανισμού θα πρέπει να είστε ο ίδιος εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της επιχείρησης, φορέα ή οργανισμού ώστε να μπορείτε να δεσμευτείτε στους “Όρους Χρήσης”.

Αποδοχή παραγγελίας

Η παραγγελία προϊόντων από το alexakiswines θεωρείται επιτυχημένη μόλις λάβετε το αυτοματοποιημένο email επιβεβαίωσης με τα στοιχεία που ορίζει ο νόμος όπως το ονοματεπώνυμό που καταχωρήσατε κατά την εγγραφή σας στην υπηρεσία, τη διεύθυνση αποστολής των προϊόντων, τα ονόματα και τις περιγραφές των προϊόντων, την τιμή τους και τον τρόπο χρέωσης, τον Φ.Π.Α. και τα έξοδα μεταφοράς και την ημερομηνία και ώρα επιβεβαίωσης της παραγγελίας καθώς και τις πληροφορίες επικοινωνίας του alexakiswines. Η απλή προσθήκη προϊόντων στο καλάθι αγορών, ή η αποτυχημένη πληρωμή μέσω στην τράπεζα δεν συνεπάγονται στην κατάρτιση σύμβασης μεταξύ του εσάς και του alexakiswines όπως αυτή περιγράφεται στο άρθρο 4 του Ν.2251/1994. Μια αγορά θεωρείται επιβεβαιωμένη μόλις αποσταλεί το αυτοματοποιημένο email επιβεβαίωσης, φροντίστε να συμπεριλάβετε το email info@alexakiswines.com και το contactus@alexakiswines.com στην λίστα των επαφών σας ώστε να μην οδηγούνται τα μηνύματα αυτά στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία.

Έξοδα αποστολής

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά θα βρείτε στη σελίδα “Πολιτική αποστολών”.

Περιορισμός ευθύνης

Το alexakiswines δεν εγγυάται τν συνεχή διάθεση όλων των προϊόντων, αλλά εγγυάται την έγκαιρη ενημέρωση των χρηστών όσον αφορά τη μη διαθεσιμότητά τους είτε αυτή είναι προσωρινή είτε οριστική. Το alexakiswines δεν ευθύνεται για τυχόν καθυστερήσεις ή προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά την παράδοση των προϊόντων από την συνεργαζόμενη εταιρεία μεταφορών αλλά δεσμεύεται να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την έγκαιρη και επιτυχημένη επίλυση των προβλημάτων. Το alexakiswines δεν φέρει ευθύνη για τα όποια προβλήματα προκύψουν σε εσάς ή σε τρίτους από την καθυστερημένη παράδοση των προϊόντων. Τέλος, το alexakiswines ουδεμία ευθύνη φέρει για όποια προβλήματα, τεχνικά και μη, προκύψουν κατά τη διάρκεια πρόσβασης στην ιστοσελίδα από χρήστες και αφορούν τη λειτουργία ή/και τη συμβατότητα του εξοπλισμού χρήστη με τις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί η ιστοσελίδα.

Ασφάλεια

Είναι δική σας υποχρέωση να διατηρείτε μυστικά τα στοιχεία πρόσβασης στον λογαριασμό σας στο alexakiswines, τα στοιχεία αυτά είναι η διεύθυνση email που χρησιμοποιήσατε κατά την εγγραφή σας στην ιστοσελίδα καθώς και ο μυστικός κωδικός πρόσβασης σε αυτή. Εσείς και μόνον εσείς είστε υπόλογοι για τις πράξεις που γίνονται μέσω του λογαριασμού σας.

Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Σήμα

O σχεδιασμός και τα γραφικά της ιστοσελίδας, τα κείμενα, και οι φωτογραφίες είναι ιδιοκτησία του alexakiswines και έχουν Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας ©2022, δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε το περιεχόμενο αυτό πέραν από τους τρόπους και ακολουθώντας τις διαδικασίες που ορίζει το alexakiswines.

Αλλαγές στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας και παύση λειτουργίας

Οι “Όροι Χρήσης” μπορεί να τροποποιηθούν σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Όταν γίνονται αλλαγές, θα σας ενημερώσουμε διαθέτοντας την αναθεωρημένη έκδοση του παρόντος στην ιστοσελίδα που θα αναφέρει στο πάνω μέρος της την ημερομηνία τελευταίας αναθεώρησης. Ως χρήστης της ιστοσελίδας θα πρέπει να επανεξετάζετε τους “Όρους Χρήσης” της υπηρεσίας σε τακτική βάση καθώς αναθεωρημένες εκδόσεις θα είναι δεσμευτικές προς εσάς. Συνεχίζοντας τη χρήση της ιστοσελίδας μετά τη δημοσίευση των οποιονδήποτε τροποποιήσεων των “Όρων Χρήσης’ δείχνει την αποδοχή αυτών των τροποποιήσεων από εσάς. Διατηρούμε το δικαίωμα να σταματήσουμε την υπηρεσία του alexakiswines προσωρινά ή μόνιμα χωρίς καμία προειδοποίηση προς τους χρήστες, σε αυτήν την περίπτωση όλες οι επιβεβαιωμένες συναλλαγές θα διεκπεραιωθούν κανονικά.

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στα προσωπικά σας δεδομένα, τα οποία εσείς μας παρέχετε κατά τη διάρκεια υποβολής των παραγγελιών σας στο alexakiswines.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα χωρίς να παρέχετε κανένα προσωπικό στοιχείο στο alexakiswines, για να πραγματοποιήσετε όμως συναλλαγές θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό χρήστη και να μας παραχωρήσετε κάποια προσωπικά σας στοιχεία όπως προβλέπεται από τον νόμο 2472/1997. Αυτά τα στοιχεία είναι μια ενεργή διεύθυνση email, το πλήρες ονοματεπώνυμό σας, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, και μια διεύθυνση παράδοσης των προϊόντων και θα χρησιμοποιηθούν για την ορθή παράδοση της παραγγελίας σας και την ενημέρωσή σας για νέα και ανακοινώσεις του alexakiswines.

Το alexakiswines δεσμεύεται πως δεν θα παραχωρήσει, πωλήσει ή μεταβιβάσει τα προσωπικά σας δεδομένα σε υπηρεσίες τρίτων. Πρόσβαση στα δεδομένα σας έχετε εσείς και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό του alexakiswines, πρόσβαση στον μυστικό κωδικό χρήστη έχετε μόνον εσείς και κανείς άλλος. Το εξουσιοδοτημένο προσωπικό του alexakiswines – και μόνο αυτό – ενδέχεται να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες για λόγους που αφορούν την επίλυση των όποιων προβλήματα μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια χρήσης του alexakiswines.

Χρησιμοποιούμε σύγχρονες τεχνολογίες προστασίας προσωπικών δεδομένων, όλα τα στοιχεία που μας παραχωρείτε είναι κρυφά και φυλάσσονται χρησιμοποιώντας όλες τις σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλειά σας.

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη της ιστοσελίδας του alexakiswines υπόκειται στους όρους του παρόντος εγγράφου καθώς και στις σχετικές διατάξεις του ελληνικού νόμου Ν. 2472/1997 για την προστασία του ατόμου και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα Π. Δ. 207/1998 και 79/2000 και το άρθρο 8 του Ν. 2819/2000 και του Ευρωπαϊκού Δικαίου στις οδηγίες 95/46/ΕΚ και 97/66/ΕΚ. Το παρόν έγγραφο διατυπώνεται λαμβάνοντας υπόψη τόσο τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και ειδικότερα του Παγκόσμιου Ιστού όσο και του υπάρχοντος πλέγματος νομικών ρυθμίσεων σχετικά με τα ζητήματα αυτά. Σε κάθε περίπτωση το alexakiswines διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κατόπιν ενημέρωσης των χρηστών μέσα στο υπάρχον ή και ενδεχόμενο νομικό πλαίσιο. Εάν κάποιος χρήστης δεν συμφωνεί με την Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που προβλέπονται στο παρόν τμήμα οφείλει να μη χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του alexakiswines.